I wood be (a statue)

Stel je voor: je bent gemaakt als standbeeld, maar je voelt je mens. Elke keer weer word je geconfronteerd met het ontbreken van de benen, beweeglijkheid en andere menselijke eigenschappen die je maar al te graag wil hebben. Maar je beseft maar al te goed dat je veroordeeld bent tot het zijn van een houten beeld... I wood be (a statue).

Een act van een supergroot standbeeld (2 meter 80 hoog) in tweestrijd met zichzelf.

Prijzen: eerste plaats bij het festival 'Borne op z'n Best' 2014 (Borne, NL, Overijssel), derde plaats in Tegelen (NL, 26 april 2014), eerste plaats in Den Bosch (6 juli 2014), winnaar Limburgs kampioenschap Maastricht en pause (27 juli 2014), Belgisch kampioen 2014, vice-wereldkampioen 2014. 

Een échte prijzenpakker, dus.

 

Embedded thumbnail for I wood be (a statue)

Dit beeld is gemaakt naar het idee van 2 beelden van de hedendaagse kunstenaar Frans Heirbaut (°Sinaai, 1948). Deze beelden, een portret van Fred Bervoets en één van Jan Hoet, spraken voor ons bij het zien ervan meteen tot de verbeelding.

Voor het eerst hebben we een houten levend standbeeld, een standbeeld dat in onze reeks 'anders dan anders' is. Geen exacte kopie van de beelden van Frans Heirbaut, omdat we geen Fred Bervoets of Jan Hoet willen zijn, maar een derde beeld in de reeks, een vervolg van wat de kunstenaar op een ongelofelijk mooie manier wist te maken.

Met dank aan Frans Heirbaut voor de toestemming om zijn werk te gebruiken.